Семейство

Топ 10 идеи | Kак да съобщим на любимия, че ще става баща

Mamcheta
3 януари 2022г.

Първият въпрос, който си задава всяка жена, току що видяла заветните две чертички, несъмнено е: Как да съобщим на любимия, че ще става баща? Трябва ли да го изненада с новината на романтична вечеря? Или пък да измисли някоя по-шантава идея, с която да му съобщи?

Снимка за внимание
Каквато и да е ситуацията, имайте в предвид, че партньорът ви може да реагира различно от това, което очаквате.

Мъжете не преживяват бременността по същия начин, както жените и може да реагират с по-малко емоции, отколкото се надявате. Дайте на партньора си възможност да възприеме новината по най-добрия за него начин.

Ако все още умувате как да поднесете новината, че сте бременна на вашия любим, тук сте на правилното място. Ние от "Mamcheta.bg" сме ви подготвили 10 идеи, които ще направят този момент незабравим.

#1 Фотокнига

Наемете професионален фотограф (или помолете за помощ близка приятелка), който да направи серия от снимки (в началото на първия триместър на бременността).

Включете пози, предпочитани от бъдещите майки в по-късен етап от бременността, като например ръцете, които обхващат горната и долната част на корема, двете ръце, които правят сърце над корема, и талията, украсена с декоративна панделка. Създайте фотокнига с изображенията и я подарете на партньора си.

#2 Абонирайте любимия за електронни бюлетини за бременни

След като установите, че сте бременна и разберете приблизителната дата на раждане, запишете любимия човек за безброй бюлетини с тематика бременност, бъдещи родители, майчинство. Използвайте личния му имейл адрес.

Партньорът ви може да отпише първия имейл като спам, но когато продължи да получава останалите вероятно ще стане объркан и по-подозрителен. Това е моментът, в който да го изненадате с радостното съобщение.

#3 Гравирайте лъжичка с послание

Преди да тръгнете за работа някоя сутрин, направете кафе за бъдещия баща и поставете в пълната му чаша лъжичка, на която предварително е изгравирана думата "Татко". Седнете заедно и сдържайте вълнението си, когато той посегне и извади лъжицата, за да разкрие скритото послание.

#4 Направено с любов

Подгответе няколко кутии, които влизат една в друга. Можете да ги опаковате в цветни хартии и панделки под формата на подарък. Съберете ги една в друга, като в последната най-малка кутийка поставите керамична фигурка на бебе.

#5 Кексче с изненада

Напишете на малък лист хартия: „Ще ставаш баща“, сгънете го на 4 и го увийте в станиол.

Изпечете мъфини. Когато са готови, изрежете в средата процеп с около сантиметър височина под формата на кръг. Поставете вътре посланието, увито в станиол. Покрийте отгоре с изрязаното „капаче“ на мъфина. Можете да доукрасите като шприцовате маслен крем.

Когато любимият се прибере от работа, му поднесете кексчето и му подскажете, че в него се крие изненада.

#6 „Пече се нещо сладичко“

Поставете във фурната снимка от видеозона, която удостоверява, че сте бременна. Когато любимият се прибере от работа, му кажете, че сте изпекли най-хубавия сладкиш и го помолете да го извади от фурната.

#7 Пух „доставка“

Ако имате четириног приятел у дома, тази идея е идеална за вас. Напишете на лист хартия "Мама е бременна" и го прикрепете към нашийника на кучето ви. Когато бъдещият татко се прибере у дома, домашният ви любимец ще отиде да го посрещне и ще му достави радостната новина.

#8 Изпратете го на шопинг

Помолете партньора си да отиде до магазина вместо вас, но преди да тръгне, споменете, че сте оставили списък за пазаруване в колата. Сред покупките, които желаете, поставете и такива, които се използват от бъдещи майки, например възглавница за кърмене. Вижте колко време ще му отнеме да събере две и две.

Ако вече имате едно или две деца, можете да включите и тях в изненадата. Ето как:

#9 „Имаш поща“

Дайте на детето (децата) си плик, който да подаде на баща си. Поставете предварително в плика покана за раждането на бъдещото ви бебе. Попълнете всички важни данни, включително очакваната дата на раждане, местоположението на болницата и евентуално име на момченцето или момиченцето.

#10 Семеен фотоалбум

Направете снимка на положителния си тест за бременност и я поставете в последното гнездо за снимки в новосъздадения фотоалбум, който представя незабравимите моменти, споделени от семейството ви досега, включително снимки от годежа, сватбата, първата бременност, раждането, първата година на първородното дете и скорошно празненство.


Коментари

Споделяне
Иконка за популярни статии

Най-нови

Последвай ни

Instagram лого

mam

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Благодарим Ви, че сте част от общността на мамчетата!