Кариера

4 тайни на успешните жени

Mamcheta
1 Юни

Провалите са ценни уроци и бягството от грешките носи само горчивина

Във всички класации за успешни жени има еднакъв биографичен момент - в началото почти никой не вярва в тях, животът им е поредица от истински изпитания. Идеите им сякаш звучат налудничаво, а обществото изглежда впрегнато в това да ги оборва и подлага на тежко съмнение. 

За съжаление, това не е реалността от само няколко десетилетия назад, а истинският делник за много жени дори и днес. И може би точно заради това, търсенето на зрънцето, онова малко златно камъче, което има силата да обърне колата и тя да се катурне по вярната пътечка, продължава да е все така примамливо.

Специално за вас събрахме на едно място 4 тайни, за които рядко се говори. Това са истинските оръжия, за които няма да чуете нито една успяла жена да разказва в книга или по телевизията. 

Нека започнем с може би най-трудния съвет!

Copy-of-31.jpg

Успешните жени никога не бягат от фактите

Болезнени, тежки и неприятни, Точно такива са фактите понякога. Бизнес идеята ви се е провалила и всички, които са предричали нейния крах са се оказали прави. 

Мъжът ви не е това, което очаквате от него - вместо да ви подкрепя, той намира кусури и дори ви саботира с егоистичните си желания.

Приятелките ви са на линия за сладки приказки и разходки, но са вечно заети, когато имате нужда от тяхната реална помощ за нещо конкретно. 

Всичко това са факти, които може и да подлежат на промяна във времето, но точно днес трудно можете да прескочите. Какво правят успешните жени? Те не губят време в негативни мисли и самосъжаление. Нито кроят планове как да променят околните. Те приемат всичко такова каквото е и продължават напред. 

Copy-of-30.jpg

Успешните жени не се прехласват по чужди истории

Много са изкушаващи всички четива по темата - наистина има много силни дами постигнали грандиозен успех - от вдигането на модни империи до създаването на многомилионни бизнеси. Какво обаче печели една жена днес, проучвайки сляпо тези биографии. Вдъхновяващи цитати и модели на мислене? Доколко ще са приложими към 21 век? 

Истината е, че опитът на другите жени, колкото помага, толкова и … спъва!

Спъва, защото задава модели, дава наготово решения, които просто може да не са релевантни за вашия случай, бизнес или ситуация. Пътят е друг, времето, предизвикателствата, всичко е различно. 

Снимка за внимание
Затова много дами предпочитат сами да пишат историята си и по-малко отдават значение на чуждите провали и успехи. Съхраняват енергията си за по-умни дела и резултатите не закъсняват.

Успешните жени изживяват провалите си докрай и не ги захаросват

Как по-точно може да се чувства една жена, която вижда как трудът ѝ отива нахалост? Всички безсънни нощи, спестявания, инвестиран опит и лични лишения? Точната дума е “провалена” и няма никакъв смисъл от захаросване. Нима ще се промени с нещо ситуацията? Бизнесът рязко ще живне, ще се появят чужди инвестиции и капитали? 

Такива чудеса не се случват за една нощ и успешните жени го знаят. Точно заради това и не губят време в намиране на оправдания и маскиране на истината. Вместо това, използват времето и енергията си, за да вдигнат всичко от руините и да помислят какво ново може да се направи.

Всъщност, ако трябва да сме точни това е общовалидно правило не само за успешните жени, но и за мъжете. Провалите са ценни уроци и бягството от грешките не носи нищо, освен горчивина и загуба на мотивация. 

Copy-of-29.jpg

Успешните жени знаят, че пътят е по-важен от постиженията

Всъщност какво е успехът? Пари, къща, богатство, успешен бизнес? Ранно пенсиониране, финансова независимост? Само материален ли е или включва и постигнат вътрешен мир и хармония? 

Успехът за всеки означава съвършено различно нещо, но една умствена нагласа обединява всичко. И тя е, че нищо от това, което изброихме не бива да е самоцел. Чувството за лично щастие и удовлетворение е дълъг път. Не е процес с точка за финал, а с многоточие. 

Личните малки победи са по-важни от голямата картина. Същото важи и за личните провали - те ни помагат да се позиционираме по-точно и да разберем докъде стигат границите на собствените ни страхове. 

Това е последното златно късче от знанието, което споделяме с вас по тази тема и знаем, че много жени с успешни кариери или лични бизнеси ще потвърдят нашите думи безрезервно. 

Коментари

Споделяне
Иконка за популярни статии

Най-нови

Последвай ни

Instagram лого

mam

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Благодарим Ви, че сте част от общността на мамчетата!