Семейство

5 пособия за ученика, които ще улеснят процеса на обучение вкъщи

Mamcheta
25 Юни 2023

Всички знаем колко е важно да се създаде привлекателно, цветно и образователно пространство в класната стая. Но знаете ли, че е също толкова важно да се създаде привлекателно пространство за учене у дома?

Вярвате или не, специалното място за учене вкъщи може да помогне за развитието на креативността на детето ви. То може да изостри вниманието му и да повиши мотивацията му за четене и учене. Въпреки че не разполагате със същата квадратура като училище, само с малко пари и творчество, можете лесно да създадете впечатляващо учебно пространство.

Ние от "mamcheta.bg" сме готови да помогнем с нашите съвети за това какви пособия за ученика ще са ви нужни в тези трудни за всички времена.

Какви пособия за ученика ще бъдат необходими за организирането и протичането на спокоен учебен процес вкъщи?

За Ваше улеснение изготвихме списък с основни пособия за ученика, които ще помогнат на децата ви да работят по-продуктивно и удобно, независимо от възрастта им.

Преди да започнем бихме искали да ви напомним да се уверите, че мястото на бюрото на детето ви и заобикалящата го среда са благоприятни за учене.

Намерете или купете удобен стол, за предпочитане такъв, който може да се регулира, когато ученикът расте.

В зависимост от това колко деца учат вкъщи и с какво пространство разполагате, добра възможност за по-големите ученици е сгъваема маса за лаптоп. Това е предпочитана вещ от многочленни семейства, тъй като по този начин децата ще могат да учат от различни места и няма да пречат едно на друго. 

А сега да преминем към списъка!скандинавски мъх

Основни пособия за ученика

Вероятно за втора поредна година учебният процес за голяма част от учениците ще стартира различно. Въпреки това някои неща не са се променили. Без значение къде ще се провеждат учебните занятия- в класната стая или вкъщи- на учениците ще им бъдат необходими едни и същи основни пособия, както до сега.

Наред с тетрадките, химикалите, учебниците и помагалата, за по-малките ученици това са: моливи, гумички, лепило, ножици, пластилин,  гланцово блокче и такова за рисуване, бои, флумастери и др.

Обикновено класните ръководители предоставят списък по време на родителската среща непосредствено преди началото на учебната година. Често подобни списъци има и в големите онлайн вериги, в които можете да откриете всичко за ученика.

top-view-of-yellow-office-desktop-with-notebook-2Q96M9Q-1024x768.jpg

Пособия за ученика - Органайзер за бюро

Снимка за внимание
Веднъж щом видите разхвърляното работно място на детето си, ще осъзнаете, че тази вещ е наложителна. Изберете такъв с множество отделения. Така детето ще може да подреди нещата, които лесно се губят.

А именно: химикалките, моливите, маркерите, самозалепващите се листчета, кламери и др. Поставете органайзера на бюрото и създайте навик на детето да подрежда принадлежностите си в него след края на учебния процес.

cute-schoolgirl-doing-homework-at-the-table-2H4A9QY-1024x684.jpg

Картонени папки в различни цветове

Ако сте смятали, че следенето на писмените работи и проектите на учениците е трудно по време на традиционната учебна година, сега се подгответе за двойно повече време.

За по-лесно може да разделите необходимите тетрадка, учебник, учебна тетрадка и др. от даден предмет в различна по цвят папка. Например всички необходими помагала и пособия по:

 • Математика - синя папка;
 • Български език и четене – червена папка;
 • Околен свят – зелена папка и т.н.
 • По този начин освен, че ще се научи на ред детето ще се ориентира много по-бързо кое къде се намира. 

  Пособия за ученика - Слушалки

  Слушалките вече са сред задължителните пособия за учеика не само за провеждане на онлайн уроците. В някои моменти служат за съсредоточаване и намаляване нивото на шума вкъщи. Ако имате няколко деца, които учат дистанционно, слушалките са от ключово значение. Така децата ще могат да учат едновременно, без да се разсейват.плюшени играчки кучета

  kid-boy-headphone-using-laptop-concept-PBRUKEJ-1024x683.jpg

  Комплект за оцветяване

  По-малките деца вероятно ще се нуждаят от различни материали за оцветяване и изработка, за да се стимулират допълнително да упражняват грубата и фината моторика през учебната година. 

  За финал! Нека си признаем, че независимо дали имате едно или няколко деца, които учат вкъщи, вероятно планът за дена се усложня. Идеално решение за всички у дома е голям стенен календар. На него всички членове от семейството могат да записват важните неща, за да не се забравят.ресторант на Каваци

  Още материали, свързани с училище, може да откриете в нашия сайт "Всички теми". Една от темите, които засегнахме, е свързана с "Онлайн или присъствена форма на обучение - какво предпочитат учениците?".malchugani

  Ако пък очаквате своето първо, второ или трето дете, смятаме, че можем да ви бъдем полезни с нашите статии за бременни, свързани с полезните и вредните храни в този период от живота ви.созопол камери

  Коментари

  Споделяне
  Иконка за популярни статии

  Най-нови

  Последвай ни

  Instagram лого

  mam

  ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

  Благодарим Ви, че сте част от общността на мамчетата!