Спорт и Хоби

Бързи методи за сваляне на килограми. Как да имаме стегнат корем?

Mamcheta
31 януари 2022г.

Не е лесно да се сдобиете с стегнат корем. За да свалите мазнините от коремната област и да намалите размера на талията, трябва сериозно да тренирате, да се храните правилно и да се грижите за тялото си.натална карта

Макар че не е необходимо или реалистично всеки човек да има стегнат корем, опитите за сваляне на килограми все пак носят и ползи за здравето. Съществуват и различни методи за постигането на този така желан резултат. В днешната статия на "Mamcheta.bg" предстои да ви предложим някои от тях.

1. Фокусирайте се върху нискокалорични храни

Един от най-ефективните методи за намаляване на телесните мазнини и сваляне на килограми е приема на по-малко количество калории, отколкото тялото изгаря. Това води до загуба на мазнини по цялото тяло, включително в областта на корема.

Приемането на по-малко калории, отколкото тялото изразходва, води до т.нар. калориен дефицит. Това може да помогне за изгарянето както на висцералните мазнини, така и на излишните подкожни мазнини. Вижте всички цени на апартаменти и студиа в Каваци на хотел Sv. Nikola.

Освен това нискокалоричните храни често са по-хранителни от висококалоричните.

Приемът на по-малко храни с високо съдържание на калории и ниска хранителна стойност - например преработени храни, печива и пържени картофи - е полезен начин за създаване на калориен дефицит и подобряване на здравето.

Опитайте се да замените тези храни с питателни, нискокалорични продукти, като плодове, зеленчуци, бобови растения и пълнозърнести храни.

2. За стегнат корем поддържайте червата си здрави

Подуването на корема не само е неприятно, но и кара корема ви да изпъква. Когато чревният ви микробиом е здрав, стомахът ви ще изглежда по-стегнат.

Специалистите съветват да храните добрите бактерии с много фибри и пробиотици. Яжте богати на фибри храни като плодове и зеленчуци, както и такива с живи култури, като кисело мляко или кефир.

Консумирайте цели, а не преработени храни. По този начин ще увеличите приема на фибри и ще се чувствате сити за повече време. Изяжте ябълка вместо да пиете сок и заменете белия хляб с пълнозърнест.

Снимка за внимание
Препоръка: Консумирайте цели, а не преработени храни. По този начин ще увеличите приема на фибри и ще се чувствате сити за повече време. Изяжте ябълка вместо да пиете сок и заменете белия хляб с пълнозърнест

3. Пропуснете солта

Солта може да допринесе за задържане на вода, което често води до подуване на стомаха. Специалистите съветват консумацията на натрий да се ограничи до по-малко от 2300 mg на ден, което се равнява на около 1 чаена лъжичка сол.

Опитайте се да избягвате преработени храни с високо съдържание на натрий като: деликатесни меса, чипс, кренвирши и др.

4. За стегнат корем избягвайте алкохол

В търсенето на методи за сваляне на килограми ви съветваме да отбягвате и алкохола. Специалистите твърдо не препоръчват неговата консумация на хората, които се опитват да отслабнат.

Когато пиете, приемате и много допълнителни калории. Проблемът обаче е още по-дълбок.

Когато в организма ви има алкохол, черният дроб се фокусира върху метаболизирането на алкохола, а не върху метаболизирането на телесните мазнини. Това от своя страна може да доведе до натрупване на мазнини в областта на корема.

5. Изпотявайте се

Когато става въпрос за упражнения, не всички тренировки са еднакви. По-интензивните упражнения са склонни да изгарят повече мазнини, включително и за постигане на стегнат корем.

Опитайте следните високоинтензивни тренировки, за да изгорите повече мазнини:

HIIT

Високоинтензивната интервална тренировка (HIIT) съчетава периоди на интензивни упражнения с периоди на по-слабо интензивна активност, за да изгаря калории. Например HIIT може да включва цикъл на ходене в продължение на 3 минути, а след това бягане в продължение на 30 секунди.

Според изследване от 2011 г. високоинтензивната интервална тренировка HIIT може да намали телесните мазнини по-ефективно от други видове упражнения. Това превръща метода в идеално решение за сваляне на килогами и постигане на плосък корем.

Кардио тренировка

Сърдечно-съдовите упражнения, или кардиото, карат сърцето да работи. Освен това изгаря калории, като спомага за намаляване на телесните мазнини и тонизиране на мускулите. Някои кардио упражнения включват: плуване, разходка, бързо ходене, каране на велосипед или велоаргометър вкъщи.

Силова тренировка

Силовите тренировки могат да намалят телесното тегло, тъй като се фокусират върху изграждането на мускулна маса, а мускулите изгарят повече калории, отколкото мазнините.

Центровете за контрол и превенция на заболяванията препоръчват да се правят силови тренировки 2 дни в седмицата.

6. Пийте повече течности

Приемайте достатъчно вода, за да отмиете токсините. Това ще ви осигури двойна полза- сияйна кожа и стегнат корем. Пиенето на вода не означава само да изпивате литри вода на ден, но и да пиете здравословни напитки като зелен чай с антиоксиданти и пресни зеленчукови и плодови сокове.

При много хора намаляването на количеството мазнини в коремната област може значително да подобри здравето им. Хората могат да постигнат това чрез здравословен хранителен режим и физически упражнения.картини от скандинавски мъхcrypto365bitcoin новини

Коментари

Споделяне
Иконка за популярни статии

Най-нови

Последвай ни

Instagram лого

mam

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Благодарим Ви, че сте част от общността на мамчетата!