Хомеопатия за отслабване при жени в менопауза
Красота

Хомеопатия за отслабване при жени в менопауза

Mamcheta
1 Март 2023

Повечето жени наддават на тегло с възрастта, но излишните килограми не са неизбежни, особено с помощта на хомеопатия за отслабване при жени в менопауза. За да сведете до минимум наддаването на тегло в менопаузата, увеличете нивото на активност, насладете се на здравословна диета и приемайте правилната хомеопатия за отслабване при жени в менопауза, ако това се наложи. 

С напредване на възрастта може да забележите, че поддържането на обичайното ви тегло става все по-трудно. Всъщност много жени наддават на тегло около прехода към менопаузата. Наддаването на тегло в менопаузата обаче не е неизбежно.

Можете да обърнете курса, като обърнете внимание на здравословните хранителни навици и водите активен начин на живот, а всичко това можете да допълните и с подходяща хомеопатия за отслабване при жени в менопауза. 

Хормоналните промени на менопаузата може да ви поставят под по-висок риск от наддаване на тегло около корема, отколкото около ханша и бедрата. Но хормоналните промени сами по себе си не причиняват непременно наддаване на тегло в менопаузата. Вместо това наддаването на тегло обикновено е свързано със стареенето, както и с начина на живот и генетични фактори.

Например мускулната маса обикновено намалява с възрастта, докато мазнините се увеличават. Загубата на мускулна маса забавя скоростта, с която тялото ви използва калории, което е т.нар. метаболизъм. Това може да направи по-трудно поддържането на здравословно тегло. Ако продължите да се храните както винаги и не увеличите физическата си активност, вероятно ще напълнеете.

Генетичните фактори също могат да играят роля в наддаването на тегло в периода на менопауза. Ако вашите родители или други близки роднини трупат излишни килограми в бластта на корема, при вас вероятно ще се получи същото.

Независимо каква е причината за натрупване на килограми през този период на хормонални промени в живота на жената, факт е, че тези допълнителни килограми водят до дискомфорт за много дами.

В резултат на това, много от тях имат стремежа да отслабнат. Това може да се случи здравословно и посредством хомеопатия за отслабване при жени в менопауза. Нека открием какви са петте различни хомеопатични варианта в тази статия. 

Calcarea Carbonica

1-5.jpg

Calcarea Carbonica – Calcerea Carbonica оглавява списъка с хомеопатия за отслабване при жени в менопауза. Това лекарство се прилага главно, когато има излишни мазнини в областта на корема и метаболизмът работи с много ниска скорост, което води до затлъстяване и наддаване на тегло.

Пациент, който се нуждае от това лекарство, е пълен и отпуснат. За да се решите на приема на това лекарство, нужно е да се вземе под внимание наличие на специфични симптоми.

Например пациентите, които се нуждаят от него, обикновено имат склонност към обилно изпотяване, особено в областта на главата. Тези пациенти развиват непоносимост към студ. При тези пациенти се откриват и някои специфични хранителни навици.

Хранителните навици включват апетит към варени яйца, както и странни странни неща като тебешир, глина, моливи, вар и др. Поради бавната метаболитна активност, пациентите почти винаги имат запек. Това лекарство може също да бъде вариант, ако наднорменото тегло се дължи на проблеми с щитовидната жлеза.

Хомеопатия за отслабване – Natrum Mur

2-5.jpg

Natrum Mur също е важно лекарство, което е подходящ вариант на хомеопатия за отслабване при жени в менопауза. Това лекарство се препоръчва, когато има излишък от мазнини главно в областта на бедрата и задните части в сравнение с други части на тялото.

Това лекарство дава чудесни резултати, ако човек е натрупал наднормено тегло поради продължителен стрес или депресия. Важните конституционални симптоми, които трябва да се имат предивид преди приема на това лекарство, включват прекомерна топлина в тялото на пациента и непоносимост към слънчевата топлина.

Пациентите, които се нуждаят от това лекарство, обикновено страдат от анемия. Друг важен симптом, наблюдаван при пациенти, които са подходящи за това лекарство, е желанието за допълнителни соли в диетата.

По същество човек, отговарящ на условията за това лекарство, изглежда като човек със склонност да се разплаква лесно, особено когато е сам, влошава се, когато някой го/я утешава и сдържан характер.

Lycopodium

3-5.jpg

Това е едно от най-полезните хомеопатични лекарства за загуба на тегло. То също се използва главно, когато областта на бедрата и седалището има излишни мазнини, точно както гореспоменатото Natrum Mur.

Пациентите, които се нуждаят от Lycopodium, са хронични страдащи от стомашни проблеми като метеоризъм и запек. Имат изострен апетит за сладки храни. Освен това предпочитат топли напитки и топла храна.

Те показват склонност да ядат много повече от възможностите си, което води до подут корем и наддаване на тегло. Психически човекът, който се нуждае от това лекарство, е много раздразнителен и лесно се ядосва, особено когато му противоречат.

Хомеопатия за отслабване – Nux Vomica

4-5.jpg

Nux Vomica се препоръчва на хора, които са натрупали наднормено тегло поради заседнал начин на живот. Първият важен симптом при хората, които се нуждаят от това лекарство е, че те страдат хронично от най-упорития запек.

Такъв човек има непрекъснато желание за изхождане, но то е затруднено. Вторият симптом е непоносимостта към студения въздух. Третият най-важен симптом е хранителният навик – човек, нуждаещ се от Nux Vomica за отслабване, обича пикантни храни, мазни храни и стимуланти като кафе или алкохолни напитки.

Снимка за внимание
Психически човекът е изключително чувствителен към външни впечатления и също се ядосва до крайна степен.

Хомеопатия за отслабване – Antimonium Crudum

5-3.jpg

Това лекарство се предписва главно на деца със затлъстяване, за да им помогне да отслабнат, но в някои случаи употребата му се препоръчва и на възрастни.

Подходящ кандидат за това лекарство е човек, който показва изключителна раздразнителност и отвращение към това да бъде докосван или гледан. Тези хора също имат подчертана непоносимост към студена вода и въздух.

Важният показател за използването на това лекарство за отслабване е апетитът към кисели храни като кисели краставички. Езикът на човек в този случай обикновено е гъсто бяло обложен, а стомахът е разстроен с редуващи се диария и запек поради навик за преяждане.

Още за Хомеопатия на Mahan life school.

Коментари

Споделяне
Иконка за популярни статии

Най-нови

Последвай ни

Instagram лого

mam

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Благодарим Ви, че сте част от общността на мамчетата!