Домашно Суши
Вкусно

Суши у дома | Как трява да си го направим?

Mamcheta
5 август 2023г.

Щом четете тази статия вероятно обичате суши? Ние също! Затова подготвихме едно кратко ръководство специално за Вас, за да покажем нагледно как да направите суши у дома. Не се притеснявайте, че първия път може да ви отнеме малко повече време, докато усъвършенствате завиването на любимите рулца. Ще станете по-добри само с практика. Ако търсите нещо вкусно за вкъши и навън, сте на точното място! Запретвайте ръкави и да започваме!

Как да си направим суши? Всичко, което е необходимо

Преди да пристъпим към приготвянето на суши е необходимо малко предварителна подготовка. Ето от какво ще имате нужда, за да оформите перфектното суши.

Основната съставка е оризът. Тук обаче идва въпросът кой вид да изберем, когато решим да направим суши у дома. Шев готвачите в Япония и Корея обикновено използват специфичен вид ориз. Той има къси, по-кръгли зърна и текстура, която го прави идеален за оформяне на суши. Можете да потърсите подобен в големите супермаркети.

А ако не откриете, винаги можете да го замените със среднозърнест ориз, който обикновено е по- евтин.

Друг основен продукт, който ще ви е необходим, за да си направите суши, това са листовете от водорасли нори. Те служат като обвивка на рулцата. Ще ги откриете в повечето големи супермаркети, където има специализирани продукти за суши.

Стигаме до оризовия оцет. Това е основната подправка в оригиналните рецепти за суши. Има възможност да го приготвите у дома. Ако сте начинаещи, препоръчваме Ви максимално да опростите процеса по направата на суши, и да закупите тази специална съставка. За да завиете сушите на руло без да се разпадне, е добре да използвате бамбукова подложка за многократна употреба.

Това са основните продукти! От тук нататък е време да развихрите фантазията си и да добавите други по ваше желание. Ето някои от най- използваните:

  • Прясна краставица, нарязана на ивички;
  • Авокадо;
  • Сурова или пушена риба- сьомга, риба тон и др.
  • Сирене крема, тип Филаделфия или майонеза;
  • Сусам;
  • Темпура от пиле;
  • Уасаби и овкусен пресен джинджифил за разкош.

Как да си направим суши? Да пристъп към процеса

Приготвянето на суши у дома е забавно изживяване! Следвайте тези стъпки и няма да сгрешите: 1. Съберете необходимите съставки: ориз за суши, листа водорасли нори, пълнеж по избор (например риба, зеленчуци, пиле темпура) и други съставки, които искате да включите (например сирене крема или сусам). 2. Пригответе ориза. Започнете с изплакване на ориза в студена вода, докато водата се избистри. След това поставете ориза в тенджера с 1 ¼ чаша вода и го оставете да заври. Покрийте съда и намалете температурата на слаб огън. Оставете ориза да къкри в продължение на 15 минути или докато поеме цялата вода. 3. Поставете един лист нори върху бамбукова подложка и разпределете равномерно сварения ориз върху листа. 4. Добавете пълнеж по избор. Бъдете креативни - можете да използвате всички съставки, които имате под ръка. 5. Разточете сушито. Започнете от единия край и навивайте нори, докато стигнете до края. Намокрете ръба на норито, за да го слепите. 6. Нарежете сушито на равномерни парчета с остър нож.

И преди да ви пожелаем приятен апетит ще насочим вниманието ви към ползите от консумацията на суши. Продължете да четете, за да разберете кои са те.

2 ползи за здравето от суши, които вероятно не знаете Сушито без съмнение е вкусно ястие, което представя културата и традицията на Япония. Може би ще се изненадате, че консумацията на суши има потенциални ползи за нашето здраве. Ето кои са те:

Намалява възпалението

Омега-3 мастни киселини присъстват в една от основните съставки на сушито- сурова риба.
Снимка за внимание
Те помагат за намаляване на хроничното възпаление и свързаните с него рискове. Някои от тях са рак, диабет, сърдечни заболявания и инсулт.

Уасабито, използвано като подправка, също има силни противовъзпалителни свойства.

Може да предотврати заболяване

Както вече стана ясно сушито се приготвя от прясна и висококачествена риба и зеленчуци. Редовната консумация на тези съставки помага за поддържане на вашето здраве и предотвратяване на заболявания като сърдечни заболявания и инсулт.

Друг пример е джинджифилът, който обикновено ядем след всяко парче суши. Тази леко поперлива на вкус подправка съдържа витамини, които предпазват дихателната ни система от вируси. Ако след сушито искате и някакъв десерт, ние имаме статия и за Рецепта за чийзкейк, която бързо и лесно да приготвите!

Loading...
Споделяне
Иконка за популярни статии

Най-нови

Последвай ни

Instagram лого

mam

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Благодарим Ви, че сте част от общността на мамчетата!