Красота

Лечение на целулит: какво наистина действа?

Mamcheta
15 Април 2023

Ако целулитът ви притеснява, не сте сами. Желанието на жените да се отърват от целулита или поне да го намалят е довело до много възможности за лечение. Какво обаче наистина действа при лечението на целулит ще научите сега.

Действат ли наистина кремовете при лечението на целулита?

155.jpg

Кремовете за лечение на целулит могат да помогнат за намаляване на видимостта му, но ефектът може да не е дълготраен. Трябва да прилагате продукта ежедневно, за да поддържате резултатите. Счита се, че кремовете стягат кожата, поради което тя изглежда по-гладка и стегната. Те също така добавят влага, което може да намали появата на целулит.

Кремовете обаче не премахват целулита. Вместо това те временно намаляват появата му. Мастните клетки все още съществуват под кожата.

Действат ли медицинските процедури при лечение на целулита?

154-1.jpg

Следните медицински процедури могат да бъдат извършени от лекар или дерматолог.

  1. Ултразвук
156.jpg

Ултразвукът е неинвазивна процедура, която използва звукови вълни за насочване и премахване на мазнините в областта на корема и бедрата. Резултатите се получават след два или три месеца. Препоръчва се ултразвукът да се комбинира с друго лечение на целулита.

Възможно е също така да можете да използвате ултразвук за измерване на ефективността на други процедури за лечение на целулит.

  1. Акустична вълнова терапия
157.jpg

Тази процедура е разработена за намаляване на целулита. Тя действа чрез вибриране на съединителната тъкан в областите на тялото, които са склонни към целулит. Това спомага за стимулиране и увеличаване на производството на колаген, като подобрява външния вид, структурата и еластичността на кожата.

Необходими са няколко процедури, за да се видят резултатите.

  1. Лазерни и радиочестотни процедури
158.jpg

Тези медицински терапии използват антицелулитен масаж на тъканите с комбинация от радиочестотна технология, инфрачервена светлина и диоден лазер за лечение на целулита. Могат да се използват и топлина и аспирация.

Снимка за внимание
Cellulaze е един вид лазерно лечение, което разрушава твърдите участъци под кожата, които правят целулита забележим. Той може също така да удебелява кожата ви. Подобренията се наблюдават след поредица от процедури и могат да продължат шест месеца или повече.
  1. Прецизно освобождаване на тъкани с помощта на вакуум
159.jpg

Тази процедура разкъсва твърдите участъци под кожата с помощта на устройство, съдържащо малки остриета. Участъците се срязват, което позволява на тъканта да се придвижи нагоре и да запълни вдлъбнатината на кожата.

Резултатите могат да продължат до три години.

Как действат домашните средства за лечение на целулита?

160.jpg

Съществуват няколко популярни домашни средства, използвани за лечение на целулит. Тези домашни средства могат да се използват като част от рутинна грижа за себе си, заедно с подобренията в начина на живот и навиците за упражнения.

  1. Упражнение

Упражненията могат да ви помогнат да намалите телесните мазнини, което прави целулита по-малко забележим. Изберете програма за упражнения, която съчетава аеробни упражнения и силови тренировки. Това ще ви помогне да изгорите телесните мазнини и да тонизирате и подчертаете мускулите си. По-мускулестото тяло ще изглежда и ще се усеща по-гладко и стегнато.

Създайте си рутинни упражнения, които да са насочени към зоните на тялото ви, които са склонни към появата на целулит.

  1. Сухо четкане

Счита се, че тази техника стимулира притока на кръв и лимфа, премахва мъртвите кожни клетки и стимулира растежа на нови клетки. Той може да подпомогне детоксикацията и да стимулира нервната система.

Използвайте естествена растителна луфа или четка за тяло, за да изгладите нежно сухата кожа в продължение на до пет минути. Можете да започнете от стъпалата и да се придвижвате нагоре. Използвайте дълги плавни движения или кръгови движения. Най-добре е това да се прави преди баня или душ.

  1. Утайка от кафе

Използването на утайка от кафе като ексфолиант е популярен начин за премахване на мъртвите клетки, насърчаване на растежа на нови клетки и стягане на кожата. Можете да използвате утайката от кафе самостоятелно или да я смесите с кокосово масло, зехтин или захар. Внимателно разтривайте утайката върху засегнатия участък в продължение на няколко минути. Можете също така да оставите сместа върху кожата си за 10 минути, преди да я изплакнете.

  1. Ябълков оцет

Консумацията на ябълков оцет може да помогне за намаляване на теглото. Пийте по една супена лъжица разреден ябълков оцет три пъти дневно. Или използвайте разтвор от равни части ябълков оцет и вода и го нанесете върху кожата си.

Какви действия да предприемем в начина си на живот за лечение на целулит?

161.jpg

Начинът ви на хранене може да повлияе на целулита, затова е важно да се храните балансирано и здравословно. Намалете преработените храни и тези с високо съдържание на захар, които могат да доведат до натрупване на токсини и мазнини в организма, и увеличете приема на фибри.

Дехидратацията може да направи целулита по-забележим. Водата промива тялото и премахва токсините, които могат да причинят целулит. Постарайте се да увеличите приема на вода. Препоръчително е жените да пият поне девет чаши вода всеки ден.

Детоксикацията на тялото може да помогне за намаляване на целулита чрез намаляване на натрупаните токсини, които допринасят за появата на целулит. Опитайте се да премахнете или значително да намалите количеството токсини, които вкарвате в организма си, чрез диета и начин на живот. Това включва избягване на неща като пушене и пиене на алкохол.

Коментари

Споделяне
Иконка за популярни статии

Най-нови

Последвай ни

Instagram лого

mam

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Благодарим Ви, че сте част от общността на мамчетата!