Семейство

Ново иновативно обучение, което развива мисленето на деца от 3 до 6 г.

Mamcheta
12 декемрви 2023 г.

Предучилищната възраст е вълшебно време, в което младите умове са готови за изследване, и това е идеалният момент да ги запознаете с очарователния свят на математиката. Специализираният курс по математика за предучилищна възраст, известен като Увлекателна математика , има за цел да осигури на тези малки ученици солидна математическа основа, като направи математиката приятна, интерактивна и различна от обикновените уроци по математика.

В тази статия на Мамчета ще се запознаем с различни теми - предимствата на тази уникална програма, с това как тя повишава увереността на децата и гарантира, че те ще надминат своите връстници, когато поемат по пътя на официалното си образование.

Що е то “Увлекателна математика”

Курсът е специално разработен, за да обясни основите на математиката, така че децата да пристъпят с увереност в класната стая, когато дойде този миг.

Какви са ползите

По време на курса децата развиват:

  • пространствено мисленe
  • интерес към учебния процес
  • логически подход към решаването на задачи
  • разбиране на основите на математиката, което помага в подготовката им за първи клас
  • как да прилагат математиката в ежедневието

Едно от забележителните предимства на "Увлекателна математика" е повишаването на увереността на децата в предучилищна възраст. Ето как:

Ранни успехи: Програмата гарантира, че децата ще изпитат успех още от самото начало. Докато се справят с подходящите за възрастта им предизвикателства и пъзели, те придобиват увереност в способността си да разбират и решават математически задачи.

Подкрепяща среда: "Увлекателна математика" насърчава грижовна среда, в която децата се насърчават да изследват, да задават въпроси и да правят грешки, без да се страхуват от осъждане. Тази грижовна атмосфера възпитава положително отношение към математиката и ученето като цяло.

Също така децата в предучилищна възраст, които вземат участие в "Увлекателна математика", придобиват значително предимство пред своите връстници. Ето защо:

Изграждане на основи: Програмата създава здрава основа за бъдещото обучение по математика. По времето, когато тези деца постъпват в официалното училище, те вече се справят добре с основните математически понятия и са готови да се заемат с по-сложни теми.

Усъвършенствани умения: "Увлекателна математика" запознава децата с математически понятия, с които те по-късно ще се сблъскат в училище, като гарантира, че те са добре подготвени за учебната програма по математика. Това помага да се предотврати изоставането им или затрудненията им с математиката по-късно.

Как протичат заниманията

Курсът включва 2 етапа, като в първия (4 месеца) запознаваме децата с цифрите и числата, както и с основните аритметични и геометрични понятия. Във втората част (5 месеца) разглеждаме подробно действията, които можем да извършим с числата – сравнение, броене, събиране и изваждане, и се учим да разпознаваме часовника и да смятаме с абакус.

Децата научават цифрите и понятията по забавен и интерактивен начин.

Курсът е подходящ за деца от 3 до 6-годишна възраст.

Къде да запиша детето си на увлекателна математика

Локация: гр. Пловдив, ул. Перущица 15

Телефон: +359 887 527 591

E-mail: plovdiv-smirnenski@smarty-kids.bg

Можете да намерите повече информация на childeducation.bg – Курсове за деца по методиката на Смарти Кидс

Епилог

"Увлекателна математика" представлява ценна инвестиция в бъдещето на едно дете. Тя превръща математиката в увлекателно и интерактивно преживяване, като изгражда увереност и основни математически умения у децата в предучилищна възраст.

Участвайки в тази програма, децата не само придобиват предимство пред своите връстници, но и възпитават у себе си любов към математиката за цял живот. Това ги поставя на пътя към успеха в образователния им път и след това.

Коментари

Споделяне
Иконка за популярни статии

Най-нови

Последвай ни

Instagram лого

mam

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Благодарим Ви, че сте част от общността на мамчетата!