Няма да повярвате как децата ми повишиха резултатите си в училище

Mamcheta
4 декември 2023 г.

Методики за повишаване на оценките в училище

Училищните оценки са от голямо значение по няколко причини. На първо място, те служат като количествен измерител на академичните постижения на ученика и на придобитите от него знания. Оценките отразяват усилията, отдадеността и разбирането, които ученикът е вложил в учебната си работа. Те предоставят на преподавателите, родителите и самите ученици ценна обратна връзка за силните им страни и областите, в които може да се нуждаят от подобрение.

Второ, оценките в училище могат да повлияят на бъдещите възможности за образование и кариера. По-високите оценки често водят до повече възможности за стипендии, прием в престижни колежи и университети и достъп до конкурентни работни позиции. Освен това те могат да се използват за демонстриране на старание и ангажираност в академичните автобиографии и кандидатурите за работа.

И накрая, добрите оценки могат да повишат самочувствието и увереността, като насърчат чувството за постижение и мотивацията за непрекъснато учене. Макар че не са единственият показател за способностите на човека, оценките в училище играят ключова роля при формирането на образователния и професионалния път, което ги прави съществен аспект от академичния път на ученика.

В днешната статия на Мамчета ще Ви запознаем с един специален метод за повишаване на интереса и любовта на детето към четенето. Останете докрай!

Как да повишим резултатите в училище

Съществуват няколко ефективни метода за повишаване на оценките в училище.

На първо място, от решаващо значение е установяването на постоянен учебен режим. Отделянето на специално време всеки ден за разглеждане на учебните материали, изпълнение на задачите и подготовка за изпити помага да се гарантира, че важното съдържание е добре разбрано.

Освен това ефективните техники за водене на бележки, като например обобщаване и организиране на информацията, могат да помогнат за по-доброто разбиране и запаметяване на предметите.

Не на последно място, съществуват специални курсове и методики, които правят математиката увлекателна и задържат вниманието на учениците.

Що е то бързо четене

Бързото четене е техника за четене, която включва способността за четене и разбиране на текст със значително по-бързо темпо от традиционните методи за четене.

При него се набляга на ефективното четене, като се свежда до минимум субвокализацията (тихото произнасяне на думите в главата), намалява се движението на очите и се използват стратегии като скимиране и сканиране за бързо извличане на ключова информация от текста.

Техниките за бързо четене са предназначени да увеличат скоростта на четене, като същевременно запазват или дори подобряват разбирането. Чрез обучението на хората да обработват думите и фразите на групи, а не поотделно, бързото четене им позволява да обхванат повече материал за по-малко време, което го прави ценно умение за академични, професионални и лични занимания с четене.

Техниките за бързо четене се различават по сложност, но всички те имат обща цел - да подобрят ефективността на четенето и да спестят време, като същевременно запазят съществената информация от текста.

Какви са ползите от курса “Бързо четене”

Ползите от преминаването на курс по бързо четене могат да бъдат многобройни и въздействащи. Ето някои от основните предимства:

• Подобряване на скоростта на четене: Основната полза, разбира се, е увеличаването на скоростта на четене. Техниките за бързо четене могат да ви помогнат да четете значително по-бързо от обичайното си темпо, което може да бъде особено ценно за студенти и професионалисти, които трябва да обхванат много материал за ограничено време.

• Повишено разбиране: Противно на това, което някои предполагат, техниките за бързо четене не се отнасят само до бързото четене, а и до по-доброто разбиране. В много курсове се преподават стратегии за поддържане или дори подобряване на разбирането, докато четете с по-бързо темпо.

• Ефективно учене: Бързото четене ви позволява да преглеждате по-ефективно учебници, научни статии и други академични материали, което ви позволява бързо да извлечете важна информация. Това може да промени ситуацията за студентите, изследователите и всички, които работят в области, изискващи много знания.

• Спестяване на време: С по-бързото четене спестявате значително количество време, което може да бъде насочено към други продуктивни дейности. Това може да доведе до по-добър баланс между професионалния и личния живот и намаляване на стреса.

• Повишена продуктивност: Бързото четене може да повиши цялостната ви продуктивност, тъй като ще можете да обработвате по-бързо имейли, доклади и други документи, свързани с работата. Това може да бъде особено полезно в бързо развиваща се професионална среда.

• По-голяма увереност: Овладяването на техники за бързо четене може да повиши увереността ви в способностите ви за четене, което ще ви накара да се чувствате по-способни и ефективни в академичните и професионалните си занимания.

• Умение за цял живот: Веднъж усвоили бързото четене, това е умение, което децата могат да използват през целия си живот. То не е ограничено до определен етап от образованието или кариерата, което го прави ценна дългосрочна инвестиция.

• По-добро запаметяване: Някои методи за бързо четене включват техники за подобряване на паметта, които могат да ви помогнат да запазвате и припомняте информация по-ефективно.

Как протичат заниманията

В курса тренираме:

• Краткосрочна памет

• Разбиране на прочетеното;

• Скорост на четенето;

• Грамотност;

• Възприятие и обработка на информация.

Учениците получават 12 учебни материала, всеки от тях е посветен на различни страни: от Австралия до Япония. В основния комплект има 3 сборника с текстове за четене в урока и страхотна книга с приказки за домашна работа.

Продължителността на курса е 4 месеца, през които децата развиват своята памет и подобряват своята способност не само да четат, но и да запомнят и разбират прочетеното. Тази методика помага на деца на възраст от 7-12 да намерят в себе си любов към четенето.

Къде да запиша детето си на “Бързо четене”

Локация: гр. Пловдив, ул. „Перущица“ 15

Тел: +359 887 527 591

Имейл: plovdiv-smirnenski@smarty-kids.bg

Можете да намерите повече информация на childeducation.bg - Курсове за деца по методиката на Смарти Кидс

Коментари

Споделяне
Иконка за популярни статии

Най-нови

Последвай ни

Instagram лого

mam

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Благодарим Ви, че сте част от общността на мамчетата!