Породени деца - предимства и недостатъци
Семейство

Породени деца - предимства и недостатъци

Mamcheta
07 август 2023г.

Увеличаването на семейството е изключително вълнуващо събитие, което понякога може бъде и изтощително. Особено ако децата ви ще бъдат с близка възрастова разлика под две години. Едновременната грижа за новородено и малко дете може да бъде непосилна в началото. В тази статия ние от "Mamcheta.bg" ще поговорим за предимствата и недостатъците на породени деца.Ако чувствате че не сте достатъчно близки с по-големите ви деца то статията : 6 начина как да сплотим семейството? ще ви е изключително полезна!

Недостатъците на малката възрастова разлика между породени деца

"Забавните" коментари от познати и непознати преди появата на второто дете

Семейството, приятелите и дори хора, които не познавате, ще ви  питат дали вече знаете какво причинява бременността. Те вероятно ще гледат  с почуда вашето още ненавършило годинка бебе и растящия ви корем и ще се опитват да изчислят кога е било зачеването на бъдещия ви наследник. Опитайте се да не им обръщате внимание и подминавайте коментарите с усмивка.къщата с ягодите

Изтощение от липса на сън

Едно от най-големите предизвикателства за майката ще бъде умората и вероятно в някои моменти ще се чувства на предала на силите си.

Снимка за внимание
Да се справяш с изтощението, което идва с бременността, и същевременно да отглеждаш бебе, което разчита на теб за всяка своя нужда, е меко казано изтощително.

Всичко се случва по едно и също време

След като бебето се роди, дните ще бъдат заети с посрещането на всяка нужда. Няма време за почивка и децата ви вероятно рядко ще спят по едно и също време. Ще има моменти, в които ще ви се налага, докато кърмите бебето да храните по-голямото.

Или пък малчуганът ще се заеме с някаква бъркотия (като например да намаже крем по килима, да си направи лак с флумастер и дори да си изрисува краката/ръцете), докато сте го оставили сам само за 5 мин., за да смените пелените на по-малкото.

1-5.jpg

Ще ви трябват мускули и издръжливост

Ако разликата между децата ви е около година, когато се роди по-малкото братче или сестриче, по-голямото може все още да не може да проходило. Ще има моменти, в които и двете деца ще ревнат в един глас и ще искат прегръдка.

Единият вариант е да ги гушнете и да ги носите едновременно, но можете да направите и друго. В зависимост от ситуацията, може би ще успеете първо да се обърнете към по-голямото дете и да го насърчите да ви помогне. Представете му ситуацията така сякаш и двамата ще се грижите за бебето заедно.бързо лесно вкусно за вечеря

Би било добре, ако можете да организирате някой друг (таткото, баби, дядовци) да се грижи за бебето по няколко часа веднъж седмично, за да отделяте и прекарвате това време само по-голямото дете. Така то ще се чувства сигурно и обичано. Добре е да насърчите и партньора си да направи същото.ресторант на Каваци

И така, след като обсъдихме недостатъците от това да имате породени деца, нека минем към по-положителната част.ашваганда

2-5.jpg

Предимства на малката възрастова разлика между породени деца

Братя и сестри с по-малка възрастова разлика изграждат по-здрава връзка по между си

Вероятно, докато са по-малки и особено във възрастта на отрицанието и на любимото на всички деца „това е мое“, ще има доста караници и кавги между тях. Но бъдете спокойни!  Това няма да е за дълго.

Редица психолози и медицински специалисти споделят една и съща теза, че малките възрастови разлики могат да насърчат близките взаимоотношения между братята и сестрите. Така че въоръжете се с малко търпение. Ще дойде и тяхното време.

Лесно съхранение на дрехите

Ако породените ви деца са от един пол (две момичета или две момчета), няма да се чудите какво да правите с умалелите дрехи. Няма да има нужда да се чудите къде да ги складирате. Когато умалеят на по-голямото дете, отиват директно в гардеробчето на по-малкото.gps проследяване на превозни средства

Бебешките продукти са подходящи за породени деца

Това ще ви спести средства от купуване на различни козметика за малките като шампоан, душ гел, крем за подсичане, лосион за след баня, мокри кърпички и др. От гледна точка на хигиената на бебето ще носят различен размер памперси. Нашият съвет е да следите промоциите в големите търговски вериги и да взимате по няколко пакета на по-ниски цени.

3-5.jpg

В нашия сайт ще откриете много интересна информация за Вас като майка. Може да прочетете още интересни материали и в нашите сайтове:бетонни кашпихотели каваците първа линияcrypto365


Коментари

Споделяне
Иконка за популярни статии

Най-нови

Последвай ни

Instagram лого

mam

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Благодарим Ви, че сте част от общността на мамчетата!