Кариера

Роботика за деца - как помага за развитието на креативност и увереност?

Mamcheta
11 август 2023г.

В съвременния технологичен свят е от изключително значение да подготвим децата за бъдещето. Изненадващо е, че все още много родители не са сигурни дали трябва да запознаят децата си с технологиите в ранна възраст.

Въпросът, който мнозина си задават, е дали тази така нашумяла роботика за деца може да помогне на малките да станат иновативни. За да разберете защо е важно да позволите на детето си да опознае тази нова вселена от възможности, ние от "mamcheta.bg" ще ви представим:

 • в какво се изразява тя;
 • какви умения придобиват децата, изучавайки роботика;
 • как тя им помага да се превърнат в креативни мислители и продуктивни членове на съвременното общество.адвокатска кантора;
 • Какво представляват роботите и какво е роботика за деца? 

  Роботика за деца - тя се откроява като отделен клон. Към него се отнасят конструирането, създаването и приложението на роботите, както и тяхното управление и контрол чрез електронни системи

  creative-kid-boy-thinking-about-back-to-school-do-53VKGTH-1024x683.jpg

  Роботът е механично устройство, което е програмирано да следва набор от инструкции. То има процесор, двигатели, сензори за възприемане на околната среда и задвижващи механизми за движение на крайниците или колелата.

  То има процесор, двигатели, сензори за възприемане на околната среда и задвижващи механизми за движение на крайниците или колелата.

  Роботът може да говори, да издава други звуци или да мига със светлини и цветове в отговор на околната среда според инструкциите. Освен това роботите трябва да могат да изпълняват програмирани инструкции, а не само да бъдат управлявани дистанционно. Например днес в 21 век:

  • в автомобилната индустрия на поточната линия почти 90% от работата се извършва от роботи;
 • в сферата на медицината все по-често голяма част от сложните операции се осъществят чрез роботи;
 • в началото на месец август в България бяха доставени първите ултразвукови роботи за дезинфекция на болниците. 
 • Всички тези примери са показател, че в близките години предстои нова технологична ера, за която е добре да подготвим децата си от рано. Продължете да четете, за да разберете как уменията по роботика помагат на малките и подрастващите младежи да бъдат уверени, че могат да се справят с всяко предизвикателство.ресторант на Каваци

  Роботика за деца - улеснява разбирането и усвояването на фундаментални дисциплини

  Роботиката дава широк поглед и нови познания в области като математика, физика, програмиране, информационни и комуникационни технологии и др. Например една от първите задачи в обученията по роботика за начинаещи е сглобяването на робот.

  Децата виждат всяка една от неговите части и нагледно се докосват до различни геометрични фигури, от които се състои той.  Освен това могат да усетят как различни научни теории и математически концепции работят в единство чрез използването на:

  programming-man-23LB898-1024x683.jpg
  • програмиране на изкуствения интелект;
 • електронна  система за задвижването му;
 • електричество за захранване на робота и др.
 • Роботика - развива интерес към програмирането у децата

  Програмирането е отлично умение, което увеличава шансовете на младите хора да си намерят по-лесно работа в бъдеще в сферата на дигиталната реклама, програмирането и всички онези професии, които ни "заливат" през XXI-и век.

  Преподаването на този абстрактен предмет може да бъде истинско предизвикателство, когато говорим за ученици. Представено обаче чрез роботиката, програмирането за деца се превръща в по-разбираема и осезаема дисциплина.плюшени играчки кучета

  Когато учениците програмират физически роботи, им е по-лесно да видят какво не е наред, тъй като научават какво могат и какво не могат да извършват роботите. Те усвояват уменията, необходими за създаване на точни и прецизни инструкции и по този начин научават ценни уроци.

  Роботика за деца - развива умения за решаване на проблеми и креативност

  Роботика позволява на децата да разберат как на практика се случват нещата. Например, когато се сблъскват с трудности при сглобяване на машината, те не гледат на това като проблем.

  Снимка за внимание
  Опитват веднъж, опитват втори път, не се отказват да търсят решение.

  За тях роботиката е игра. Сякаш конструират лего. По този начин те развиват своята креативност и умение да се справят в непредвидими ситуации. А когато е готов, с малко търпение  и няколко реда код, децата могат да накарат своя робот да се движи, да вдига ръце или дори да танцува.Йордан Йовков

  robot-and-machine-learning-REA3HLB-1024x683.jpg

  Роботика - помага да се превърнат в знаещи и можещи уверени млади хора, готови да покоряват света 

  Веднъж придобили знания и умения, свързани с цялостния процес на роботиката- дизайн, конструиране, сглобяване, програмиране и управление, децата добиват самочувствие и започват да се опитват да програмират още по-сложни функции. Това ги мотивира да мислят и да създават нови неща.хотели каваците първа линия


  Loading...
  Споделяне
  Иконка за популярни статии

  Най-нови

  Последвай ни

  Instagram лого

  mam

  ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

  Благодарим Ви, че сте част от общността на мамчетата!