Кариера

Защо новогодишни резолюции не дават резултати?

Mamcheta
4 август 2023г.

Новогодишната нощ се превърна в нещо повече от празник за много от нас. Гледаме на нея не само като на празник на годината, но и като на възможност за ново начало. Вероятно поради тази причина си създаваме новогодишни резолюции.

Някои хора решават да се съсредоточат повече върху здравето си, а други се заричат да направят крачка напред в кариерата си. Въпреки че навлизаме в новата година с най-добри намерения да изпълним тези цели, не след дълго много хора се отказват от новогодишното си решение или го забравят напълно.

Ако искате да направите промяна в живота си, защо ви е толкова трудно да се съсредоточите? Какъв е смисълът от новогодишни резолюции, ако те не дават резултати? Трябва ли да правите новогодишни решения, ако те не се спазват? Отговорът ще намерите в края на статията на "Mamcheta.bg" и е много вероятно да ви изненада.

Трябва ли да правите новогодишни резолюции

Защо избирате своите новогодишни решения? Колко пъти сте ги правили и кои от тях сте постигнали? Често те се провалят или не дават резултати, защото вместо истинска промяна търсим просто ново преживяване.

Лесно е да кажете, че бихте искали да имате по-добър любовен живот с партньора си, но какво наистина сте се ангажирали да направите, за да го реализирате? Дали всъщност просто искате да имате повече срещи, или наистина искате да създадете по-дълбока и по-значима връзка?

Често създаваме резолюции в духа на празника, без да се замисляме какво ще е необходимо, за да ги постигнем.

След това, няколко седмици или месеци след началото на новата година, се отказваме и си задаваме въпроса: „Какъв е смисълът от новогодишни резолюции щом като не дават резултати?“ Тогава се чувстваме ужасно заради липсата на напредък и може да се обърнем към още по-лошо поведение.

Новогодишни резолюции срещу цели

Трябва ли да взимате новогодишни решения? Преди да отговорите на този въпрос, разберете каква е разликата между резолюция (решение) и цел.

Снимка за внимание
Решението е процесът, при който смятаме да (не) извършвате определено поведение, например да ядете сладолед преди лягане.

Целта е поредица от изчислени стъпки, които да ви помогнат да постигнете решението, като например да започнете да практикувате медитация с мисъл преди лягане. Според това определение може би е по-просто да мислите за целите като за планирания процес на постигане на вашето решение.

Поставяйки цели, разграничавате желания резултат от стъпките, които трябва да предприемете, за да го постигнете. Вижте всички цени на апартаменти и студиа в Каваци на хотел Св. Никола.

И така, какъв е смисълът на новогодишни резолюции? Чрез поставянето на цели резолюциите създават краен резултат, върху който да се съсредоточите при определянето на целите си. Всичко зависи от начина, по който ще ги поставяте.

Целите, а не решенията, са ключът към дългосрочния растеж и успех.

70.jpg

Как да постигате новогодишни резолюции независимо от всичко?

#1 Вземете решение да се ангажирате с промяната

Нито една новогодишна резолюция не се постига лесно. Няма да успеете, ако не сте готови да промените начина си на живот. Вземете решение сега, че ще промените някои аспекти от живота си, и се ангажирайте да го осъществите.

#2 Документирайте това, което искате

Запишете целта си! Не на компютър, а на хартия или в дневник. Записването на нещо в тетрадка може да ви помогне да го запомните по-добре по-късно.

Кристалната яснота за това какво искате и документирането е и най-добрият начин да се настроите правилно за постигане на целите си. Ще можете наистина да се съсредоточите върху целта си, когато я видите пред себе си.

#3 Изяснете си причината

Разберете не само краткосрочния резултат, който искате да постигнете, но и истинската цел на вашата цел. Когато разберете защо искате да постигнете целта си, ще намерите начин да я постигнете - дори когато нещата станат трудни.

#4 Открийте абсолютна сигурност и действайте

Нормално е да нямате представа как да постигнете целта си, когато започвате за първи път.

Но независимо от това колко далеч сте в плана си за постигане на целта, трябва да действате с абсолютна вяра и убеденост, че можете да я постигнете.

Това е ключът към успеха: дори когато си поставяте стратегически цели, нито едно новогодишно решение не е постижимо без отдаденост.

#5 Измервайте напредъка си

Ако новогодишното ви решение е да бъдете по-здрави, как ще го измерите? Дали това е да приготвяте определен брой ястия у дома всяка седмица, вместо да се храните навън? Дали това е да изминавате по три мили всеки ден? Определете разумен график за постигане на целите си и измервайте напредъка си по пътя.

#6 Продължавайте да действате

Докато напредвате по пътя си, знайте, че ще има трудни моменти. Какъв е смисълът от новогодишни резолюции, ако те не ви помагат да развиете постоянство? Когато се сблъскате с неуспех или ако смятате, че сте се провалили напълно, не се отказвайте. Продължете напред и се запитайте: Какво ще ми струва, ако не постигна тази цел? Дали ще пропусна невероятна възможност за кариера, дали ще разочаровам децата си, или ще пропусна да живея живота, който искам?картини от скандинавски мъхcrypto365бетонни кашпиуеб камера къмпинг градинаbitcoin новини

71.jpg

Loading...
Споделяне
Иконка за популярни статии

Най-нови

Последвай ни

Instagram лого

mam

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Благодарим Ви, че сте част от общността на мамчетата!