Семейство

4 идеи за развлечения за деца в София

Mamcheta
1 Май 2023

Времето започна да се затопля и все повече се чудим къде да заведем децата си през уикенда или вечер след ясла или градина. Затова днес събрахме за вас 4 идеи за развлечения в София, които са подходящи както за слънчевите дни, така и за дъждовните. Може и да идете на [разходка около София](https://www.zasemeistvoto.com/razhodka-okolo-sofiya) ако искате истинско разнообразие.

Идея 1: Музей на илюзиите

Едно чудесна идея и място за развлечение, на което да заведете децата, ако времето на вън е лошо. В него научните постижения и изкуството се срещат с илюзиите - мистериозните произведения на изкуството, различните загадки се представят заедно с оптиката и физиката.

 

Преживяването ще се превърне в изключително образователно за вашите малчугани, а интерактивното забавление ще ги плени. Ще рисуват със светлината, ще застават с главата надолу и ще създават незабравими моменти в света на сенките.

96-2.png

Музеят е разположен на площ от 400 м2 и с всяка изминала година колекциите в него се обогатяват. Добавят се нови експонати и екипът не спира да изследва света на изкуството и науката, както и да търси нови интересни художествени решения, които да направят мястото още по-интересно и магично.

Идея 2: Парк на предизвикателствата "Дендрариум"

Водили ли сте децата си във въжената градина в Парк на предизвикателствата "Дендрариум"? Ако все още не сте, ви съветваме да побързате, защото децата ви ще се влюбят в нея. Градината е изградена на 4 нива - детски, среден, висок и най-новият летящят кръг.

Има и за родителите нещо интересно, стига да сте запазили детското в себе си - една страхотна "пиратска мрежа" по която да се изкачите, след това ще преминете през три различни люлеещи се въжени моста: "моста на люлките", "моста на Чарли Чаплин" и "моста на маймунските опашки". И накрая ще трябва да направите един зашеметяващ скок от 8 метра височина, който бързо ще прерастне в бързо спускане по 20 метровия тролей.

97-1.png

За малките безстрашни авантюристи, търсещи развлечение на възраст от 3 години, е изградена една детска въжена градина, наподобяваща голямата за възрастните. Разбира се височината ѝ е подходяща и за мама и тати, за да могат да бъдат близо до своето дете. Чудесна идея нали?

Идея 3: Детски научен център Музейко

Следващата идея за развлечение в София е детският център Музейко. Ако детето ви е поне 1 клас това е мястото, на което детето ви ще иска да го заведете отново!

Снимка за внимание
Моузейко е най-големият детски научен център в цяла Източна Европа и е създаден от Фондация “Америка за България”. В Музейко ще откриете много различни интерактивни игри, посветени на сферите - инженерство, наука, екология, изкуства и комуникация.

Благодарение на тях вашето дете не само ще наблюдава експонатите, а и ще играе с тях, като така ще научи много интересни неща за света. Този развлекателен и увлекателен начин на учене ще разпали любопитството и на най-малките в семейството ви и ще ги мотивира да търсят още подобна информация за заобикалящия ги свят.

98-1.png

В центъра на Музейко се издига една огромна конструкция наречена великанско Дърво, което свързва най-високата и най-ниската точка в сградата, а също и праисторията с космоса, както и миналото с бъдещето. Интериорът около Дървото е разделен на различните епохи - миналото, бъдещето и настоящето. Какво можете да видите за всяка една епоха? Най-интересното от науката: 

  • в миналото: археология и геология;
  • в бъдещето: космически изследвания, комуникация и енергия;
  • в настоящето: архитектура и природа.

В детския научен център всеки ден се случват нови и интересни неща - различни научни демонстрации, закачки, открити ателиета и увлекателни приказки посветени на изкуството и науката. 

Идея 4: Зоологическата градина

Знаете ли, че най-голямата и стара зоологическа градина на Балканския полуостров е Софийският зоопарк? Да, правилно прочетохте, намира се в София в квартал “Хладилника”. Ако го посетите ще имате възможността да се докоснете до лъва - царят на джунглата, едногърбите камили, щраусите, слоновете, грациозните египетски гъски, интересната риба клоун, както и много други интересни и различни животни.

99-1.png

Имайте готовност да се докоснете до един живописен животински свят събран от различните континенти на земното кълбо. За да не се лутате из зоопарка има табели, които да ви насочват и ориентират в случай, че се объркате на къде да ходите.

Не само децата ви ще останат очаровани от красотата и богатото разнообразие от красиви животни в зоологическата градина, а сме сигурни че и вие ще бъдете впечатлени. Затова не се чудете повече, а отидете още този уикенд! 

Най-вероятно в момента се чудите, кое от тези интересни места за развлечение в София да изберете първо и има защо. Всяко едно е уникално по свой начин и ще обогати знанията на вашето дете. Затова ви съветваме просто да си направите график и всяка седмица да посещавате по едно от тях. Така ще сте сигурни, че няма да пропуснете нито една наша идея за развлечение в София.

Loading...
Споделяне
Иконка за популярни статии

Най-нови

Последвай ни

Instagram лого

mam

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Благодарим Ви, че сте част от общността на мамчетата!